Endless Forms

2015.04.30. 23:26

Egy ideje már teljes mértékben kész van a K15:1 Blue Songs, de még nem töltöm fel, mert problémák akadtak a layoutot illetően. Pontosabban még januárban csináltam egy borítófotót, de a fájl elveszett, így addig nem akartam felrakni, amíg meg nem lesz, vagy nem csinálok másikat. De nagyon jó lett maga a mix, elégedett vagyok vele, és két saját szám is szerepel benne. Egyébként ismételten szerepelni fogok a FurFriction-ben, tervben van egy új mix Addamz felkérésére.

Kábé már egy hónapja kint van az új Nightwish-lemez, az Endless Forms Most Beautiful. Annak ellenére, hogy a szokásosnál jóval nagyobb hype és kiadás előtti promóció volt körülötte, kifejezetten tetszik, nem okozott csalódást. Az Imaginaerumnál hangsúlyos, folkos elemek teljes mértékben hiányoznak belőle, és hangzásban az album sokkal régebbre (a Once-hoz, és még korábbra) nyúlik vissza: az előző albummal ellentétben ez 78 percnyi tiszta metál. Szintén ellentét az album témája: a mesék és fantázia helyett az evolúcióval és a földtörténettel foglalkozik. Meghökkentően hangzik, de komoly, és jól passzol a Nightwish-hangzáshoz.

Tuomas és Marco kitett magáért: minden egyes zene karakteres, egyedi, és teli van energiával. Külön kiemelendő a Shudder Before The Beautiful, a Weak Fantasy, és az Élan, az album mesterhármasa, de zseniális az Élan B-oldala is (Sagan), ami nem került rá az albumra (mert nem volt több hely a CD-n), és az epikus 24 perces zárótétel, a The Greatest Show On Earth (ami valójában több szám, szünet nélkül egymás után). Floor Jansen is kiállta a beavatás próbáját, hihetetlenül jó hangja van.

Szóval jó lett az album, megérte várni rá. Mindenkinek ajánlom. Ennyi.

Végül, de nem utolsósorban itt van egy 2015-ös zeném, viszonylag friss, alig pár hónapos. (Mostanában nem nagyon írok zenéket, úgyhogy aránylag friss.) Egyszerű, nyugodt hálfsztep.

A bejegyzés trackback címe:

https://ka666una.blog.hu/api/trackback/id/tr757418456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása