⓿ Halasztás + új ötletek

2013.08.11. 16:11

Idén nyáron nem lesz Resonances.

Ezt szerettem volna elöljáróban tisztázni. A kiadás csúszik, egyelőre meghatározatlan, hogy mennyit. Sajnos azt kell mondanom, hogy ebből az egészből már csak az évszám biztos. Az az igazság, hogy nincs kedvem kiadni semmit. Tudom, hogy hülyén hangzik, de ez van. Viszont azzal is tisztában vagyok, hogy mivel ez eleve így volt tervezve, ezért ezt még szerzői kiadásban kell megjelentetni, mert semmiképpen nem akarom feldarabolni. Mivel pedig egységében nemigen kellene senkinek, ezért ez a kiadási forma marad. Tehát magyarul: a Resonances lemez ki lesz adva, csak később. Valószínűleg ősszel, vagy mittudomén. Az Underground Dreams demókörútja lesz a következő etap, ha az is érdektelen marad, akkor ugyanez a szitu.

Viszont a már teljesen készen lévő két anyag mellett további terveim is vannak. Már régóta gondolkozom egy totáldárk lemezben, amiben megpróbálok mindent dark ambient oldalról megközelíteni, de tényleg mindent. Ilyen ötletek már korábban is voltak, de sosem készült el semmi sem teljes egészében ezzel a hangulattal. Talán az UD van legközelebb ehhez a vonalhoz. Ennek a lényege a tökéletesen sötét, szürke, deep hangulat, ami nem a szó neurofunkos/darkstepes/hárdkóros értelmében dárk. Mivel erre nincs olyan műfajmegjelölés, amely csak erre vonatkozna, és ezt tökéletesen kifejezné, ezért néhány efféle szám került pár centiméterrel lentebbre.

(És persze ezúttal nem kötném meg előre, hogy milyen stílusú zenéket csinálnék, így keveredhetne a dnb, a house/minimal, és akár még a hiphop is...)

Még egy téma: annak ellenére, hogy a Kauna terén efféle bizonytalanságok leledzenek, a Kanarik jövője egy fokkal biztosabb: megvan a Blaↄk lemez kiadási dátuma, úgyhogy egy Kanarik-anyag már lesz idén is.

A dátum: 2013. augusztus 24.

És akkor a zenék: az első szám egy kis nyugis/merengős nemannyirasötét chillstep.

egy kicsi a legmélyebbekből, ez már volt itt, de akkor is klasszikus:

és persze, ha már szóba került a hiphop, muszáj megemlíteni a hatást, amit fbcfabric beatjei gyakoroltak rám, ebből is keverek bele egy keveset: (lehet, hogy rappelek is, de a hangsúly a zenén lesz, akárcsak itt)

Fontos még megemlíteni, hogy ezt teljesen másmilyennek tervezem, mint az eddigieket, ez minden bizonnyal egy koncepcióalbum lesz, rengeteg ötletem van, és valószínűleg belekeverem a Section Zerós tapasztalatokat és a tervek egy részét is. Az album szerkezetét pedig hasonlóra akarom, mint a fent említett FBC mester és a Rénszarvas közös 2005-ös lemezéé. (It's Not Who You Know, It's Whom You Know, a Buttercuts Records gondozásában)

A bejegyzés trackback címe:

https://ka666una.blog.hu/api/trackback/id/tr325456173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása