Banda: Korpiklaani

2010.12.14. 21:31

Tudom, kicsit távol áll azoktól a sötét zenéktől, de mégis szeretem, így muuszály ennek a bandának egy külön bejegyzést szentelni!!!

A Korpiklaani (magyarul Erdei törzs) egy finn folk metal együttes. A zenekart Jonne Järvelä alapította – Shaman néven –, aki továbbra is a Korpiklaani vezetője. A Shaman-nal ellentétben, mely eredetileg finn nyelvű dalokat adott elő, a Korpiklaani dalszövegek általában angol nyelvűek, noha több finn nyelvű szerzeményt is előadnak. A zenei stílus a hagyományos folk metal/thrash metal.

A Korpiklaani repertoárja a hegedű és gitár segítségével előadott, a finn termékenység-istenhez szóló daltól a tipikus troll-metal stílusú „Wooden Pints”-ig terjed.

A Korpiklaani és a Finntroll közötti együttműködés eredményeként Järvelä szolgáltatta a Joózást a Finntroll 2001-es nagylemezének címadó dalához, a Jaktens Tid-hez.

Tagok

  • Jonne Järvelä – ének, gitár
  • Kalle "Cane" Savijärvi – gitár
  • Jarkko Aaltonen – basszusgitár
  • Jaakko "Hittavainen" Lemmetty – hegedű
  • Juho "JuhoKusti" Kauppinen – harmonika
  • Matti "Matson" Johansson – dob

Számok

A bejegyzés trackback címe:

https://ka666una.blog.hu/api/trackback/id/tr972516362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása