Banda: Sunn O)))

2010.10.16. 18:02

Sunn O))) logo

Sunn O))) (turné)gitáros (2006 Európa turné, 2007 turné) : Justin K. Broadrick
gitár, basszusgitár : Greg Anderson
gitár, basszusgitár : Stephen O'Malley
énekes : Csihar Attila
(ex)énekes : Malefic
(ex)énekes : Wrest
(ex)társszerző (White 1) : Runhild Gammelsćter
(ex)gitár, basszusgitár, programozás, elektronika : Joe Preston
(ex)basszusgitár : G. Stuart Dahlquist



A kísérleti zenék határmezsgyéjén lehet rálelni az amerikai Sunn O)))-ra. Nevük a Sunn erõsítõk logójából ered. Az erõsítõ neve után található 3 azonos középpontú kör, majd 3 jobb oldali körív. Stephen O'Malley és Greg Anderson hívta életre a "zenekart" és õk az állandó tagjai is, bár az utóbbi idõkben (a 2004-es White2 album óta) Csihar Mester is igen sokat munkálkodik velük. Anderson a Southern Lord kiadó fõnöke, O'Malley pedig festõ/grafikus, a Sunn O)))-n kívül még a Boris, a Khanate és a Scum zenekaroknak készített borítókat, posztereket és egyéb reklám anyagokat.

Nehezen befogadható "zenéjük" a doom metal egy végletekig lelassított, szélsõségesen torz változata (drone doom). Annak érdekében, hogy ne legyen oly egyszerû a kedves hallgató helyzete, dark ambient elemekkel, zajokkal, különbözõ hangokkal is bõven kísérleteznek. Például a Belülrõl pusztít címû dalban légkalapács hallható.

Elõszeretettel hívnak meg vendégzenészeket, szinte minden kiadványt más felállásban rögzítettek, a 2006-os Altar címû albumot pedig a japán Boris zenekarral közösen alkották.


Greg Anderson és/vagy Stephen O'Malley egyéb "zenekarai"
Æthenor
Ascend
Burial Chamber Trio
Burning Witch
Engine Kid
Fungal Hex
Ginnungagap
Goatsnake
Grave Temple
House Of Low Culture
Khanate
KTL
Lotus Eaters
Pentemple
Teeth of Lions Rule the Divine
Thorr's Hammer

http://rockerek.hu/zenekarok/Sunn%20O%29%29%29

A bejegyzés trackback címe:

https://ka666una.blog.hu/api/trackback/id/tr722376269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása